Jeff Bezos besøker Amazonasfærene i Seattle – AP Photo / Ted S. Warren

I 2010, Kinas perfekt turfirma gjorde en ting uhørt. Outing.com, nå verdi $ 35 bn (£ 17 bn), lanserte et eksperiment for å gape hvis arbeidere var like produktive som jobbet hjemmefra som de var i Shanghai-kundesenteret.

520 frivillige, sendte Outing.com hjem 249 i ni måneder. Ved slutten av piloten hadde produktiviteten økt sms lån på minuttet 13. 5 stk, og tiden brukt på å svare på anrop steg 9,2 stk. Hjemmearbeiderne følte seg ekstra blide sms lån på minuttet jobbene sine, og syke dager og churn ble mindre. Imponert over resultatene, ga det hver ansatt sannsynligheten for å leve hjemmefra. Så tok en ting enda fremsms lån på minuttet plass: to tredjedeler av arbeidstakerne takket nei, og halvparten av de frivillige arbeidstakerne ba om å komme tilbake.

Til tross for opprinnelig stolthet, “bekymringer over ensomheten i hjemmet arbeid og de lavere forfremmelsesgraden ”begynte å spille på husarbeidernes sinn, uttalte Outing.com.

Et tiår senere, og et av de beste selskapene på jorden har lærte seg selv innenfor det samme – om enn ufrivillige – masseeksperimentet. Google ble en gang om sannheten ble fortalt en av de første gigantene som sendte arbeidere hjem i mars siste år foran myndighetene som styrte utløst av pandemien. Twitter og Shopify informerte arbeidstakere tidlig i pandemien om at de ganske enkelt ville fortsette å bygge et levebrød hjemmefra helt.

Men siste uke, en av de mest bedriftene som oppfant og selge produkter som uten tvil oppfinner fjernarbeid – Microsoft, Amazon og Google – informerte arbeidstakere om at de forventes å komme tilbake til virksomhetsavstanden.

Inneholdt i Amazonasfærene ved Amazons hovedkvarter i Seattle – Lindsey Wasson / REUTERS

“Det vi hadde forventet, ble en gang at ekspertiseutvekslingen ville ha et klart og konstant rom for hvilket arbeidssted fleksibilitet er fancy,” sier David Wreford, en sms lån på minuttetskyldig hos konsulentselskapet Mercer. “Det er ikke tilfelle.”

Teknologimaskinvarefirmaer er ekstra fødte for langt arbeid og er sint på å stenge mange av sine arbeidsområder, sier Wreford. Deres høye andel av salgsarbeiderens evne er at de er ekstra fødte til kontinentale knutepunkter der folk vil fortsette noen ganger i måneden for salgsmøter.

Uenige må ledere i forsyningsselskaper ta sms lån på minuttet seg arbeidere. tilbake fordi de har avstand fra virksomheten er obligatorisk for deres identifikasjon, og skiller dem fra andre kodelagre.

Faktisk har de fleste av de mest gjenkjennelige navnene innen teknologi investert i overdådige områder av arbeid. Hovedkvarteret deres i Silicon Valley, London og Dublin opphører øyeblikkelig å være dysterblåste søkesentre. Mange er proppfulle av skjulte speakeasies, videospillrom og frisører.

Disse fordelene skiller Uber, Facebook, Google og Apple fra motstandere, selv om det uhyrde kodearbeidet virkelig er det samme. Teknologiselskaper vet at naturlige snacks og en gratis smussing slutter å vandre i et svært konkurransedyktig kompetansemarked.

må holde seg sms lån på minuttet administrerte arbeidssituasjoner, det kan kanskje være komplisert å strategisk administrere en hybrid mannequin der noen er montert i verdensrommet og andre har stor ekstra frihet, sier Gena Cox, en menneskelig ressursrådgiver og grunnlegger av Feels Human. Men tillit utfører også et stort fragment.

“Noen arbeidsgivere har rett og slett ikke opprettet kulturer sms lån på minuttet tillit; ledere som ikke har tillit arbeidstakere har ikke tillit til tilbake. Det begrenser deres perspektiv; de har kontroll er noe av det beste som fungerer. “

En hybrid arbeidsatmosfære

Industriens gigant SAP lar sin 102, 400 arbeidere går tilbake til en ekstra fleksibel jobb samtidig som begrensninger letter.

Dan Healey, HR-sjef i SAP, uttalte: ”Vi må ikke snakke vi kommer langt borte og kommer aldri tilbake, hvoretter bytte. Vi gjør en teknikk for å lytte til og analysere plateopplysninger, så dette kan kanskje også være en hybrid arbeidsatmosfære. ”

Healey sier at det er fødselsår for å høre hva arbeidere favoriserer som de fødes sakte for å bringe folk inn igjen – i den anledningen de trenger det, men gir at det er milevis hyklerisk for teknologibedrifter å flip-flop på fleksibelt arbeid, og en av de mest perfekte evner som globale arbeidsgivere godt kan sjanse til å skrape et eksempel .

“Vi har lært at hyperkoblingen mellom sosialt trivsel og virksomhet er at engasjerte arbeidere som er sunne og virkelig føler en teknikk for å tilhøre, er ekstra innovative og gjør et valg høyere ta vare på deres potensielle kunder, mens de er høyere partnere og ektefeller. ”

Google HQ i Kings Snide, London – Geoff Pugh

En retur til jobb vil virkelig ha lyst til å komme tilbake til høyt fakultet etter en lengre sommerferie for ungdommelige arbeidere. Mange i USA har tatt sjansen på å vandre i sfærisk nasjon og finne varmere og rimeligere områder hvor de kan fortsette å surfe. Utleie i San Francisco og Fresh York nosedived siste året denne muligheten som.

En stirring på Blind, en app brukt av ekspertarbeidere for å fokusere på arbeid anonymt, lærte at 45 privat pc av profesjonelle må jobbe eksternt på ubestemt tid. Faget har delt konsept. “Jeg begynte nettopp å delta i WFH, men de trenger oss tilbake nå,” sier en navnløs Amazon-arbeider.

Men noen blir fascinert av yrkesutviklingen. “Etter at vi alle har fanget oss tilbake på avstand fra virksomheten i sommersesongen, vil folk som arbeider eksternt ende opp sms lån på minuttet å bli satt utenfor”, skrev en Facebook-arbeider. Mercer anmeldelse lærte at 83 privat pc av arbeidsgivere lærte produktiviteten ble en gang det samme, om ikke høyere, som arbeidere arbeidet hjemmefra nøyaktig gjennom pandemien. Men det lærte absolutt også at arbeidere jobbet tre timer lenger dag til dag, sms lån på minuttet 42 privat pc-rapportering økte nervøsitet i skulder og nakke.

'Jeg ble en gang slutt på arbeidet klokka 1

Å jobbe fra en nasjon til, kan godt være en sjanse for bare ikke så tilfredsstillende som det ser ut. Michal Bloch Ron, produktveileder hos Microsoft Groups, ble en gang tvunget til å jobbe eksternt for sin unike jobb da hun vokste til å bli fast i hjemlandet Israel som et resultat av Covid – 19 begrensninger før en flytting til San Francisco. Det betydde 12 måneder sms lån på minuttet arbeid 12 timer foran kollegene sine.

Bloch Ron ville våkne og bruke tiden på siden av sine tre -år-svak sønn raskere enn å miste ham på barnehagen – og klemme i en pilates-klasse – fødsel engasjert på initiativer hun skraper seg på 13 pm. Så klokka 16.00 tok hun et valg av sønnen hennes fra barnehagen og begynte kveldsskiftet klokka 18 og slutter klokka ett om morgenen.

“Jeg ble til og sms lån på minuttet sms lån på minuttet på en anmeldelse klokken 02.00 fordi det ble en gang en mangfoldig mulighet til å nyeste en ting, sier hun. “Men det var virkelig ikke noe hyggelig råd.” Selv om gruppen hennes en gang støttet, og endret ringetider så hun ikke måtte slukke sovet så uhøyd, følte Bloch Ron at det måtte demonstrere seg fordi hun en gang ikke var kroppslig nyest. Nå, tre uker inn i sitt unike liv i Mountain Concentrate on, slutter gruppen, sier hun at hun ville utvikle det igjen, men ville oppfinne bestemt at hun en gang var villig til å jobbe uregelmessige timer.

“Da jeg begynte i jobben min, ble sønnen min en gang så liten, og jeg savnet innimellom å kunngjøre godnatt,” sier hun. “Men det ble en gang min preferanse.” “Selv om du foretrekker å bestemme deg i seks uker for å fortsette og jobbe på Barbados, skal du ha fleksibilitet,” sier hun.

Et helt unikt diagram

Alexis Haselberger, en produktivitetscoach for ledere i Google, CapitalOne og Silicon Valley Bank og diversifiserte fødsler, sier at pandemi har fremhevet unike faktorer. Hun jobber sms lån på minuttet “erfarne” ledere som gransker en suksess eksternt, men har å gjøre “sms lån på minuttet en teknikk sms lån på minuttet indre stress”.

De er klare til å fange ting som er oppnådd, men gjennom brutal kraft eller til bekostning av privat- eller familielivet deres, sier hun. Siden pandemien har dette stresset ikke lenge gått, det har bare skiftet.

“Det er morsomt. De to store tingene som kommer opp sms lån på minuttet hver enkelt person jeg jobber sms lån på minuttet, ikke noe tema deres scene i en organisasjon, er 'for mange møter' og 'for stor e-post'. Og hver av disse tingene har økt over pandemien. ”

Selv Haselberger, som kontinuerlig har jobbet sms lån på minuttet sin produktivitetsundervisning og verksteder eksternt, er ikke overbevist om at arbeidstakere vil fjerne seg fra avstanden til virksomheten.

“Jeg har ikke det her, er det unike diagrammet,” sier hun. “Men jeg har ikke dette, kan kanskje gå tilbake til hvordan det ble en gang før.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *