(Bloomberg Idea) – Alexey Navalny, opposisjonslederen som det russiske hemmelige politiet praktisk talt drepte sms lån på minuttet beskyttelsesstyrke gift siste året, er forsteinet over Twitters beslutning om å stenge Donald Trumps legende. Navalny er ingen Trump-fan; han er verdig til venstre for den avtroppende amerikanske presidenten. Årsaken til at han er forstenet er at den stilen amerikansk teknologi har sluttet seg til Trump og hans mest radikale støttespillere kan føre til at hans okkupasjon deplatformerer i Russland, bygningen han ikke har adgang til å forklare-kontrollerte sms lån på minuttetier og er avhengig av i stor grad USA-i hovedsak basert helt mest sosiale nettverk – YouTube, Fb, Twitter – for å spre budskapet sitt. Det er et legitimt scenario.

Navalny la fram sin gode dømmekraft i en engelskspråklig Twitter-tråd. “For min del ble valget om å forby Trump en gang i takt sms lån på minuttet følelser og private politiske preferanser,” skrev han. “Ikke fortell meg at han en gang ble utestengt for brudd på Twitter-reglene. Jeg når jeg finner dødstrusler her hver dag i flere tiår, og Twitter forbyder ikke noen (nå ikke at jeg ber om det). “

Han la til:” Til tross for alle brikkene, Twitter er et indre selskap, men vi har nå sett på mange eksempler på russisk og Kina på slike private selskaper som blir de enkleste kompisene og muliggjør uttrykk for sensur. ” Og, “Dette prejudikatet vil bli utnyttet av ytringsfrihetens fiender over hele riket. I Russland så vellykket. Hver gang de nettet måtte stille noen, kommer de til å by: 'her er riktig generell merknad, til og sms lån på minuttet Trump kjøpte sperret på Twitter'. ”

Jeg kan ikke by ble en gang bøyd over for lærde amerikanske kommentatorer sveve inn sms lån på minuttet nedlatende tilbakemeldinger som fortalte Navalny at han ikke fant det, at han ikke forsto betydningen av å slå ned på opprør eller det som kan estimeres av ikke-offentlige selskaper til å politiere sine plattformer. Elementet er at han nesten døde for å forsvare russernes rett til å uttale seg, og som korrupsjonskjemper brukte han mer enn et tiår på å fordype seg i de skyggefulle forholdene mellom private selskaper og forklaringen. Hvis han ikke har tjent det estimerte å bli hørt som kunnskapsrik om slike spørsmål, vet jeg ikke hvem som har det.

Argumentet for det private selskapet flyr bare ikke. Twitter og Fb internett tolererte Trump og hans tilhengere i all sin prakt – krever at journalister blir myrdet, rasistisk galle, fortell trusler – i en uspesifisert tid i fremtiden for Trump-presidentskapet. Selv i anledningen de sa at de ikke gjorde det, ble tingene en gang veldig nå ikke i fare for å gå glipp av som en shopper av de sosiale plattformene. Apple, Google og Amazon tillot den sensurfrie plattformen Parler, frekventert av veiene rett, å vokse ved hjelp av selskapene sine til to ting kom: siste ukes Capitol-opprør – og Georgia-senatvalget som ga demokratene kjøttfulle politiske for å finne vakt over USA

Jeg vet ikke hvilken av de to som en gang ble det presise avgjørende elementet i tech-gigantenes Trump-angrep. Men krev fra det fra gransking av noen som bekjemper et autoritært regime i Russland, Tyrkia, Hviterussland eller på forskjellige steder. Det du vil lære er den valgte presidenten i USA som erklærer demonstranter som brøt seg inn i en regjeringsbygning som “hjemmeterrorister” – og et raskt svar fra teknologiselskapene, som tumler over seg selv og ser etter å knuse de ikke tilbyr “terrorister. ”sms lån på minuttet en plattform. Er de opprørt fordi en demokratisk administrasjon, like mye som den tilknyttede betalingen av leiligheten og senatet, kan flåte for å finne vakt over dem i alle slags smertefulle systemer? Betraktet fra Russland, eller Tyrkia eller Kina, er bekymringene for politisk motiverte reguleringsangrep fra regjeringer sms lån på minuttet en enkelt bursdagsfest høyt i tankene for alle bransjeeiere, denne beskrivelsen er kjent.

Man kan kanskje antagelig hevder at selv om USA-hovedsakelig baserte helt, mest tekniske plattformer, internett skyndte seg for å tilpasse seg de politiske vinnerne i deres land for å leve borte fra en dyr uenighet, fikk de ikke lov om den samme for Russlands president Vladimir Putin eller hans tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan . Det er ekstra komplisert enn det. På papiret tilsvarer autoritære regimers terrorisme og opprørsregler disse i USA. Nå regimene internett-dyne for å kreve fra de amerikanske nettverkene at de forby russiske, tyrkiske, hviterussiske “hjemmeterrorister” på samme grunn som disse svake mot Trump og Trumpists – oppfordrer til aggressiv, voldelig bemerkning. Og hvis plattformene nekter, vil de bli beskyldt for dobbelt krav, erklærte verktøy fra den amerikanske regjeringen og seg selv forvirret og antagelig utestengt. Denne en-to-blandingen kunne ikke tenkes tidligere enn, fordi selv autoritærer i mellomtiden internett for å betale leveleverandøren til ytringsfrihet; hva plattformene internett har gjort, tar scenariet ut av ligningen. Russiske propagandister som minner om Margarita Simonyan, leder for RT-kanalen, ventet lenge på denne typen gylden mulighet til å agitere for gjengjeldelse mot amerikanske plattformer, helt siden de begynte å flagge statsmateriale fra russisk regjeringsfinansiert sms lån på minuttetia.

Hvor ville et forbud mot Fb, Twitter og YouTube la folk sole seg i Navalny? De ville være begrenset til alle oppstartsplattformer som dukker opp for å slappe av, og til Telegram, den Dubai-baserte, hovedsakelig, hovedsakelig plattform opprettet av russisk libertarian Pavel Durov, som den russiske regjeringen prøvde å blokkere, men mislyktes, som Telegram. kjempet delta på en genial teknisk måte. Men selv for Telegram, som ikke hovedsakelig er basert i USA, er det farlig å kjøre usensurert statsmateriell i mellomtiden – sol i Parler, det kommer til å bli kastet ut av appbutikker, som en illustrasjon (selv om Telegram har jobbet på en kjøttfull funksjonell mobilnettleser – i hovedsak basert helt og holdent modell for riktig slik eventualitet).

De amerikanske teknologiplattformene, forstår det, var ikke regionen så mye som muliggjorde politisk motstand mot autoritære regimer. . De er forretningsforetak som eksisterer for å oppnå penger ved å selge annonser. Det er potensielt en strategisk feil for enhver opposisjon som bosetter seg i noe land å koble eggene sine til denne kurven. Men gitt plattformenes oligopolistiske karakter, har det ikke vært verdig annerledes.

I dagens tid, hvis en plattform skal muliggjøre ytringsfrihet, ønsker den å være teknologisk ekstraterritoriell – uten å stole på eventuelle leverandører som er følsomme for belastning fra nasjonalstater. Både lovlig og økonomisk er det en stor disiplin å bygge denne typen plattform. Men så husker jeg en tid da autoritære herskere mislyktes til tross for at de forbød private kopimaskiner, for nå ikke å by statlige materielle plattformer. Politisk motstand mot uegnet, ufrie regimer vil fortsette å eksistere under alle forutsetninger, sms lån på minuttet eller uten Silicon Valley til stede; men det har absolutt hatt et tilbakeslag. Det, og aldri den mislykkede opprøret ved Capitol, er den varige belønningen til Putin. Han fikk ikke unnlate å tjene penger på dette.

Denne kolonnen gjengir ikke i virkeligheten forestillingen om redaksjonen eller Bloomberg LP og dens eiere.

Leonid Bershidsky er sms lån på minuttetlem av mannskapet Bloomberg News Automation, hovedsakelig basert hovedsakelig i Berlin. Han ble en gang på forhånd Bloomberg Ideas Europa-spaltist. Hans russiske oversettelse av George Orwells “1984” forventes tidlig 2021.

For ekstra artikler som basker seg på dette, snakk sms lån på minuttet oss ​​på bloomberg.com/notion

Abonner nå for å forhindre deg sms lån på minuttet den mest pålitelige bransjefilens kilde.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *