Nvidia-sjef Jensen Huang snakker under en pressekonferanse på The MGM under CES 2018 i Las Vegas 7. januar 2021. (AFP FOTO / Mandel Ngan)

Onsdag april 18, 2021

Denne teksten ble til første omtale i Yahoo Finance Tech , et ukentlig nyhetsbrev som fremhever vårt vanlige togmateriale om bransjen. Salvage sendte den plutselig til innboksen din hver onsdag innen kl. ET. Abonnere

Nvidias første plate-data-midtre CPU er en kolossal hekk i motsetning til å kaste ARM-sverget

Nvidia (NVDA) legger grunnlaget for en fremtid der chipmakeren skal betraktes som en av de mest dominerende aktørene i det konkurransedyktige datamiddelmarkedet, setter inn Intel (INTC) og AMD (AMD) plutselig i krysset.

Nvidias nyeste bryter kommer innen produksjonen av sin aller første sentrale prosessorenhet, eller CPU , bygget nemlig for rekorddatafasiliteter, kalt Grace. Mens Grace også kan støtte Nvidia konkurrere sms lån på minuttet AMD og Intel, kan den friske CPUen i tillegg myke opp slaget hvis Nvidias bevisste $ 68 anskaffelse av chip-kledere ARM kollapser.

“Informasjonen om Grace har forskjellige dimensjoner enn den på et høyt nivå … av den grunn at ARM-avtale også kan bare eller også kan rett og slett ikke utføres på nettet. Det være en tanke B, “snakket om Hans Mosesmann, administrerende direktør i Rosenblatt Securities.

Nvidia er identifisert all intensjonen av sfæren for sine mest praktiske grafikkbehandlingsenheter at styrke rekorddata fasiliteter sentrert om problemer elsker syntetisk intelligens (AI) og maskinstudier (ML).

Det er ikke ment å ha en rekorddatamiddel-CPU i sitt hold, til og sms lån på minuttet å anta. Det er problematisk for myten om at Nvidia må avhenge av Intel eller AMDs CPUer når de tilbyr sine hold recordsdata-midterste GPU-programmer. sms lån på minuttet Grace kan Nvidia sløyfe Intel og AMD, i det minste det beste av high-cease recordsdata-middle-programmer.

Et ARM-oppkjøp vil i tillegg oppdage Nvidia for å skape ut dens hold recordsdata-mellomprogrammer uten å trenge Intel eller AMD. Og i løpet av kampen skjer det ikke, Grace er nå der for Nvidia å sverge bedriftens kunde irascible at den har en annen retning å ikke stole på Intel eller AMD.

“ Ved å få tak i CPU-en blandet sms lån på minuttet GPU er det en ganske mektig vismann, og jeg sverger at det helt sikkert er en indikasjon på den lange vandringen, ”sa Glenn O'Donnell, direktør for Forrester Research, til Yahoo Finance.

Nvidia's Grace and ARM streiker

Nvidias Grace, forfaller ut i 2023, er ment å bli brukt i form av tunge ansvarsopplysninger om datamiddelformål som store laboratorier jobber sms lån på minuttet. Faktisk tenkte hvert US Department of Vitality Los Alamos Nationwide Laboratory og Swiss Nationwide Supercomputing Center (CSCS) å lage de to første Grace-baserte helt superdatamaskinene.

Per Nvidia, når den blandes sms lån på minuttet bedriftens GPUer, presenterer Grace 10 x raskere effektivitet i programmer som trener Nvidia GPUer og rivaliserende CPUer. Nvidia sier at Grace-programmene sannsynligvis vil fortsette å bli en miljømessig interesse av data-mellominstallasjoner. På den annen side, fordi den nødvendige ruten for stadig større mengder kunnskap for å trene syntetisk intelligens (AI) og maskinstudieprogrammer (ML), vil forbedres, er det lett å forstå hvordan Grace også kan passe inn i Nvidias fremtidige planer.

“Ville muligens ha tillit til at du oppdager i Grace-arkitekturen, det er ekstraordinært uhørt, og det vil ikke oppdage kjærlighet en ting tilgjengelig, og det løser et emne som ikke filler å eksistere, ”Nvidia-sjef Jensen Huang snakket om under et tirsdagens pressenavn. “Det er en sannsynlighet og et marked, en tilnærming til å gjøre databehandling som ikke eksisterte 20 for mange år siden.”

Nvidias høyere ambisjon er oppkjøpet av ARM, som Huang snakket om i september, ville forene Nvidias AI-databehandlingsegenskaper sms lån på minuttet det “fjellrike økosystemet til Arm's CPU.”

Den avtalen står likevel overfor regulatorisk kontroll og usikkerhet, inkludert en antitrustprobe fra britiske tjenestemenn. Google (GOOG, GOOGL), Microsoft (MSFT) og Qualcomm (QCOM) har også tro på at de protesterte avtalen og argumenterte for at det kanskje vil overleve, kanskje gi Nvidia styrke over en organisasjon som lisensierer brikkens design til tekniske giganter. sfæren inkludert Apple (AAPL).

Ikke desto mindre kommer Grace inn. Innen kampen om at avtalen ikke blir oppfylt, presenterer Grace Nvidia en teknikk for å nivåere det er en måte i stand til å produsere sine hold-CPUer.

Nvidia vil holde seg troende om at arbeidet deres blir lavere for det hvis det egentlig er å true de sittende sjetongledere. Mens Grace har en kolossal seier for bedriftene, fikk Nvidia ikke oppstart i ett år til. Og siden Grace er designet for å brukes i hovedsak de mest stressende tilfellene, har det ikke blitt en volumselger for bedriftene.

I tillegg vil Nvidia være reservert og fortsette til jobbe sms lån på minuttet Intel og AMD innen PC-markedet hvor de gradvis tøffer hverandre når det gjelder å konstruere bærbare datamaskiner og stasjonære PC-er.

Når det er snakk om, viser Nvidias beslutning om å gå videre sms lån på minuttet Grace. det er villig og i stand til å konkurrere plutselig i opposisjon til Intel og AMD innen tips-mellommarkedet. Og hvis ARM-avtalen kjemper forbi, skal Nvidia være en fordrevet korrekt høyere trussel mot den lange vandringen.

“Det kommer ikke til å gi inntrykk av deres virksomhet innen tidsavbruddet. , utvilsomt selv i løpet av midttiden, ”snakket om Mosesmann. ”Ikke desto mindre sverger jeg at Nvidia gjør problemer som The Avenue og industrien rett og slett ikke engang kan forstå, men. Det er riktig klassisk Nvidia. ”

Av Daniel Howley , teknisk redaktør. Vær oppmerksom på ham på @ DanielHowley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *