Las principales medidas contra el contagio del coronavirus recomendadas por la  Organización Mundial de la Salud (OMS) son

Evitar el contacto con personas que presenten los síntomas mencionados.

Evitar el contacto con animales vivos o muertos de la granja o animales salvajes, así como consumir carne y huevos que no hayan sido cocinados por completo.

Lavarse las manos con frecuencia.

Es ideal el uso de mascarillas faciales.

Practicar la etiqueta de la tos: Mantener la distancia y cubrirse al toser o estornudar con pañuelos desechables o usar máscaras descartables.

Evitar en lo posible viajar a las zonas afectadas.

Es importante protegerse contra el frío y mantener ventiladas las estancias. También se aconseja evitar en lo posible los lugares muy concurridos.


Låne penger

Å opprette et lån er noe de fleste av oss har gjort, eller vil gjøre, en eller flere i våre liv. Hvorfor du låner penger er individuelt. Derfor er det å velge riktig lån viktig fordi det er forskjellige typer lån designet for forskjellige formål.
Hus- og billån har en høyere lånegrense med lavere rente. I de fleste tilfeller må du selv foreta en egenandel på 15-20% avhengig av det aktuelle lånet. Hjemmet eller bilen stilles som sikkerhet for lånet.
Usikrede forbrukslån brukes ofte til reiser og forbruk. Lånet har en høyere rente med en sjenerøs tilbakebetalingstid. Du trenger heller ikke å forklare utlåner hva pengene brukes til når du søker.

Lån på minuttet med betalingsanmerkning
Smålån er dyre lån og kan være risikable. Det er lett å bli fanget opp i en ond sirkel der du sparer på din personlige økonomi med lån hver måned. Søk om et minilån bare om nødvendig og tilbakebetale lånet på kort tid.
Vi lever i et forbrukersamfunn og de usynlige kravene som mange vet kan føre til anskaffelse av unødvendige forbrukslån. Uansvarlig låneopptak er noe du må passe på. Det er lett å komme i økonomiske feller som senere er vanskelige og dyre å komme seg ut av.
Når du låner penger, må du alltid se på økonomien din, samt beregne inntekter og utgifter for å se om du virkelig har råd. Tenk på å låne smart! Å låne smart betyr å låne når du trenger det, og at lånet har et formål.
Gjennomgå de samme aspektene før du låner:

  • inntekt
  • eventuelle endringer i økonomien
  • formålet med lånet
  • størrelsen på lånet
  • månedlige kostnader
  • nedetid
  • totale lånekostnader
  • eventuelle renteendringer
  • verdi kontra tilbakebetalingstid