(Bloomberg Understanding) – Vi føler oss alle ganske opphugget denne dagen, og stress hos noen romkamerater kjører for mye. Men selv i den mest opphetede kontroversen er det stort sett ekstra total bakken enn lar megle.

Denne ukens Conundrum, sms lån på minuttetforfatter sms lån på minuttet fysikeren Barbara Yew, er et eksempel for å vise formålet. Vi har forestilt oss et delt rom som – redsler! – har mest begeistret en TV. Omtrent et av romkameratene ønsker å være vitne til NFL-sluttspillet, men andre formulerer seg om å se på gjentakelser av gjeldende årsaftens vurdering for den femte gangen.

Argumentet spinner ut av justering og til slutt begge aspektene er å beskylde de forskjellige for å hate alle brikkene de vurderer glede fra.

Og hva oppnår de vurdering av glede fra? De tilsvarende setningene i venstre og vakre kolonner nedenfor kan per sjanse per sjanse virke helt varierte før alle brikkene, men du vil rangere en overraskende mengde fellestrekk mellom dem når du tilfeldigvis blir vitne nøye.

Når du regner ut hva som skjer, ønsker du at du kan løse mangfoldet mellom disse huskameratene og avgjøre erkjennelsen til dette vedlegge et spørsmål til: Hva oppnår fotballfans og dagens års entusiaster totalt? Den nøkkelen til samhold i husholdningen er at denne ukens erkjennelse.

Når du har tenkt så mye som å finne ut hva som knytter de to gruppene sammen – eller når du til og sms lån på minuttet gjør delvis fremgang – vennligst la oss få vite på [email protected] før nattlig nåværende York-tid torsdag januar 21.

Når du vurderer fast, blir det hint kunngjort på Twitter og i Bloomberg Understanding akkurat nå. For å bli regnet i sjekklisten for løsere, vennligst legg inn navnet ditt sms lån på minuttet bekreftelsen din.

Programmering avslører: Påfølgende helg er blant de mest livlige puslespillhendelsene i året – MIT Mystery Hunt – som planlegger at en det totale antallet løsere (for å starte opp til verten) vil i alle andre tilfeller være engasjert. Dersms lån på minuttet vil neste Conundrums travle i januar 025.

På forhånd i Kominers's Conundrums …

For å starte inneværende år ba vi om dine mest geniale og geniale konstruksjoner av nummer 2, 021. Enhver matematisk operasjon pleide å være nydelig sport, men løsere var begrenset til å opplyse om spørsmål om 36 (1, 2, 3, 4, 6, 9, 18, 20 og 36 – per sjanse opplysning av en gitt komponent et par tilfeller).

Vi søkte innleveringer i to kategorier: Felt, sms lån på minuttet sikte på å få 2, 021 opplysningen om så få komponenter av 36 som dyktighet, og genial, bedømt på enkelhet og matematisk eleganse.

Bedømmelsesprosjektet for den geniale klassen er komponert kontinuerlig; vi vil hevde disse målene i neste Conundrums-kolonne. I lengden imellom er her resultatene for feltklassen:

Mange løsere realiserte 5-komponentalternativer, for eksempel 2 ^ (9 + 2) – (3 9) = 2, 048 – 27 = 2, 021 og (6 36 + 9) 9-4 = 2, 025 – 4 = 2, 021. Scott Wu klarte å bringe sistnevnte av disse konstruksjonene ned til fire komponenter, i bygningen (36 + 9) ^ 2-4 = 2, 025 – 4 = 2, 021. (1) Ross Rheingans-Yoo tok den forestillingen enda mer, og stirret på det 47 er det niende trekantnummeret, konstruert ved å øke suksessivt større stabler sms lån på minuttet prikker i form av en trekant. Denne planen vil du opplyse nydelige tre komponenter for å rangere (Trekantet (9)) ^ 2 – 4 = 2, 025 – 4 = 2, 021 (hvor her, “Triangular (N)” meningsløs å kommentere tilbyr det N-th triangulære tallet).

Bob Day realiserte en erstatningskomponent sms lån på minuttet tre komponenter, stirret på den 2, 021 = 2, 584 – 563 = Fibonacci (20) – NthPrime (NthPrime (3 ^ 3)), hvor “Fibonacci (N)” er funksjonen som identifiserer det Nte Fibonacci-tallet, og “NthPrime (N)” tilbyr N-prim. (2)

Tre komponenter pleide å være den rette noen av konkurrentene dommerne hadde klart å oppnå. (Spesielt Noam Elkies innså at 2, 021 = C (4!, 3) – 3, hvor 4! = 24 er fire faktor, og C (4!, 3) = 2,0 025 angir deretter sannsynligheten for at systemer velger tre objekter ut fra en intensjon om 24.)

Men leserne våre klarte å oppnå bedre!

For å vurdere en opplysning av de mest livlige to komponentene, så Zoz at 18 th prime er 61, og konvertering 61 til uvennlige 3 avkastninger 2, 024 (riktignok tolket i uvennlig 3 i ønske om den samme utdaterte uvennlige 61 ): Base3 (NthPrime (18 ))) = 2, 021.

Og i mellomtiden fullførte Tanya Otsetarova en spesielt heldig to-komponent løsning: 2, 021 = 43 47 = LuckyPrime (6) LucasPrime (6), hvor henholdsvis “LuckyPrime (N)” og “LucasPrime (N)” gi de første viktigste ingrediensene i Lucky og Lucas tallsekvenser. (Heldig tall genereres gjennom et queer numerisk eliminasjonsprosjekt; jeg beskrev dem et par år tidligere mens vi sa farvel til 2018. Lucas-tallene er i mellomtiden nøye knyttet til Fibonacci.)

Så er to komponenter så langt som du vil blande? Ikke lenger sms lån på minuttet halvparten av!

Michael Thaler steg til feltet og vant klassen sms lån på minuttet en komponentkonstruksjon. 2021 = SeeSay (3), hvor her “SeeSay (N)” refererer til “se det, bemerk det” -sekvensen som er konstruert ved å begynne sms lån på minuttet 1 og lese suksessive tall i sekvensen høyt for siffer , sammen sms lån på minuttet hovednuller. (3)

Og når du tilfeldigvis kommer sms lån på minuttet 1 og lærer det høyt som “null 0s, en 1,” trekker du ut tallet 0011. Og når du tilfeldigvis lærer det høyt som “to 0s, to 1s”, vurderer du målet vårt, 2021. (5)

Det kan være per sjanse per sjanse pr. sjansen ser ut til å være en opphørsledelse sfærisk, intensjonen om å søke etter en serie som 2021 er den tredje faktoren. Men faktisk er det virkelig noe enestående at 2021 ser så tidlig ut i en ikke-privat heltalssekvens – langt mindre en som er så intuitiv. Og den sekvensen vokser i rask tid, så vi vil ikke se et annet år som overlapper det i virkelig, veldig lang tid (SeeSay (4) = 0012101211). (6)

Takk til alle de som sendte inn alternativer, og gratulerer til våre mest vinnende utfordrere. Vi vil oppmuntre sms lån på minuttet resultatene av geniale klasser – å starte opp til planen for denne ukens Conundrum – i januar 025.

Bonus Sfærisk

Kvantemekanikk i nettleseren; et merke gjeldende ukentlig kryptisk kryssord i The Browser. Tretti år sms lån på minuttet “Jeopardy!” videospill; Alex Trebeks skam; og en siste “Jeopardy!” farvel hyllest. 2021: en rom-Odyssey? Virtuelle møter sms lån på minuttet dyr; platypus genomet; vær så snill å ta Massachusetts-dinosauren (alle tre hatttips: Ellen Dickstein Kominers). Legobiler som kan klatre opp hindringer; fantastisk matte kunstverk; bilder av perfekt snøfnugg; pluss “Unnslippe en uendelig mengde løver.” Og etterforskende sinn ønsker å vite: Er Googles rangering av oppskrifter nydelige?

(1) Michaela Wilson mottok også ned til fire komponenter opplysningen om sammenkobling – det vil si den matematiske operasjonen der du limer tallene sammen venstre til nydelig: (20 + 2) || 2 || 1 = 20 || 2 || 1 = 2021, der “||” betegner sammenkjøringsoperasjonen.

(2) 3 ^ 3 = 36; 27 th prime er 103; og 103 første prime er 563.

(3) Denne sekvensen er nøye relatert til de selvbiografiske tallene , hvis sifre lærer ut hvor mye hvert siffer de har; 2, 21 (“to 0s, null 1s, to 2s og null 3s”) er et uvanlig eksempel.

(4) Gitt, det er teknisk sifferrepresentasjonen “2021” i ønske om tallet “2, 021 ”- men det er absolutt avslutte rikelig for konkurrentene våre!

(5) Lazar Ilic øyeblikkelig det kan per sjanse per sjanse sannsynligvis per sjanse være dyktighet til oppsøk en annen en-komponent konstruksjon som begynner fra 3 og gjengir bakken, faktorene og kvadratrotfunksjonene i noen avdekke. Han var ikke inne i en funksjon for å presentere en konstruksjon – men vi skjønte en, som vi vil avdekke deg om sammen sms lån på minuttet de geniale klassene.

Denne spalten skriker ikke lenger først og fremst på troen på redaksjonen eller Bloomberg LP og dens eiere.

For ekstra artikler som elsker dette, vennligst besøk oss på bloomberg.com/belief

Abonner nå for å forsvare deg foran de fleste er avhengige av endringsnyhetene.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *