Instagram er en av flere Facebook-eide apper som står overfor kritikk over privatlivspraksis (AFP gjennom Getty Photos)

Instagram har toppet en liste over “invasive” apper som tjener og halvparten av kundedata.

Skylagringsfirma pCloud gjorde oppdagelsen etter å ha analysert det nå ikke altfor langvarige i det siste presenterte App-personvernet som bedrifter nå er pålagt å innlemme i Apples App Store.

Vitnet snublet over at Instagram samler inn 79 prosent av kundenes indre data og deler det sms lån på minuttet tredje gang, inkludert søkehistorikk, rolle, kontakter og økonomiske data.

“Alle data du samtykker i å bli samlet inn av en app når du registrerer deg, kan dessuten analyseres for deres evne og til og sms lån på minuttet delt. Alle delene fra din utkikkhistorie, til din rolle, bankinformasjon, kontaktinformasjon og treningsområder kan dessuten være dyrebare for apper å forhandle, utbryte eller markedsføre videre, ”Ivan Dimitrov, digital veileder hos pCloud , skrev i et blogginnlegg som beskriver evalueringen.

sms lån på minuttet over 1 milliard aktive til månedlige kunder, er det bekymret for at Instagram er et knutepunkt for å dele en slik overdreven mengde sine ukjente kundedata. ”

Den nest verste skyldige for å dele de aller fleste dataene til kundene var Instagrams morselskap Facebook. Det sosiale samfunnet ga bort 79 prosent av kundenes data til tredje gang, som vil bestå av bedrifter som er i slekt til firmaet.

Les ekstra:

  • DuckDuckGo beskylder Google for å ha spionert på kunder

Matforsyningsapper Uber Eats og Deliveroo scoret også dårlig, hver eneste sms lån på minuttet i løpet av slutten 22 sammen sms lån på minuttet LinkedIn, Trainline, YouTube, Duolingo og eBay.

Ved ulikhet leverer andre måltider apper True Spend, Grubhub og My McDonald's var blant de få appene som ikke ga bort brukerdata i det hele tatt.

Andre apper som beskyttet kundenes data, inkluderte privatapparat-meldingsapps Signal og Telegram, like riktig som online streaming-produkter og selskaper BBC iPlayer og Netflix.

Apples nylige private etiketter får tvunget teknologibedrifter til å offentliggjøre nøyaktig h De sporer andre folk, nå ikke for langvarige i fortiden, og førte til at privatpersoner-søkemotoren DuckDuckGo anklaget Google for å “spionere på kunder”.

Etter å ha forsinket frigjøringen av de private etikettene, avslørte Google denne uken at de samler inn kundenes rolle, økonomiske data, ser på historikk og lyddata.

“Etter flere måneders stall avslørte Google endelig hvor verdig de fleste dataene de tjener i Chrome og Google-appen, erkjente et innlegg på DuckDuckGos Twitter-legende. “Ikke noe sjokk de ønsket å skjule.”

Da App Store-oppdateringen ble presentert for det siste året, sa privatpersoner at den siste langvarige gjennomsiktigheten var alvorlig for enheten fremover for on-line privateness.

“Justeringene betyr at andre mennesker kan ekstra uten katastrofesyn i tankene om privathetsproblemer når de velger om de skal kjøpe eller laste ned en app eller ikke, ”Competitors and Markets Authority (CMA, som bidro til å presse på for de nylige merkelappene.

“ Å beskytte andre folks kontroll over deres data er alvorlig for å sikre privatlivets retthet som for den sunne operasjonen av markedet. ”

Målet har kontaktet Facebook for observasjon av i utgangspunktet det mest oppdaterte vitnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *