(Bloomberg) – Global Industry Machines Corp. har regjert i nesten tre tiår fordi tipsmottakeren av patenter i USA. I løpet av de siste 5 årene har den årlige inntjeningen enorme evner generert fra disse rettighetene gledet, og den endelige patentsekvensen den produserte har blitt platet. Skadelige høyesterettsdommer og en oppmuntret teknisk endring truer det som hadde vært en legitim minibank. Immaterielle rettigheter har historisk sett innført mer enn 1 milliard dollar i året, i gjennomsnitt, og tjener til å oppveie brede forsknings- og motepriser og nervøse inntekter. I fjor var IBMs inntekt fra immateriell eiendom $ 626, det laveste punktet siden 2000, og 2019 var ikke uten sidestykke forhøyet. Mens det fortsetter å stole på lisenser, er de færre og mer vant, sms lån på minuttet selskaper som Airbnb Inc. og Chewy Inc. som kjemper i retten.

I 2020 , Toppet IBM listen over patentmottakere for 30 det påfølgende året sms lån på minuttet 9, 130 patenter, mens Samsung Electronics Co. tidligere var 2d sms lån på minuttet 6, 415. IBM kjøpte potensielt flest patenter i tre av de 13 raskest økende felt innen evner – kvantecomputere, maskinlæring og datasystemer utnyttelse av nevrale nettverk som imiterer hvordan den menneskelige hjerne fungerer, i takt sms lån på minuttet et moderne utseende av Fairview Be teach's IFI Claims Patent Products and services.IBM, så snart til og sms lån på minuttet overlevert et antall av rikets mest livlige- identifiserte datakonsern, gjenoppfinner sitt 130 – året utdøde selv, og kaster sin eldre infrastrukturenhet i fokus for mer moderne næringer i skyen og syntetisk intelligens. Men selv om IBM er hovedansvarlig for patenter i områder som de tror vil bevare stenging av firmaet konkurransedyktig i lang tid, kommer de mest påståtte patenter i sannhet fra de første dagene av seieren.

I februar , online kjæledyrmat-selger Chewy ba om en rettssak for å blokkere en patentpris på $ 38 som IBM er engstelig for. Chewy beskyldte IBM for “å lete etter ublu lisensavgifter for tidlige webpatenter uten tag.” IBMs påstander i motsetning til Chewy omfatter mange år utdøde oppfinnelser som ligner på sentrert markedsføring og endring av størrelse per markørprosess, begge allestedsnærværende på gevinsten.

Chewy erkjente at IBM ikke produserer eller selger produkter som dekkes av overveldende flertall av de tusenvis av patenter det har anskaffet de siste 28, men som en endring lovlig truer sms lån på minuttet saksøke hvis selskaper ikke overholder betaling for lisenser. IBM har nå ikke svart på Chewys kritikk, og ingen prøvingsdato har vært karakteristisk.

Bedrifter som bruker sin IP-lisens aggressivt for å presentere kontanter, er noen ganger kjent som patentroll. Ikke desto mindre er IBMs kjennetegn ved at den største samleren av amerikansk immateriell eiendom er mer sammenlignbar sms lån på minuttet å være patentfadder, sier Robin Feldman, reguleringsprofessor ved University of California, Hastings.

sms lån på minuttet større enn 38, 10 full av livspatenter i porteføljen, og tusenvis av lisensavtaler som styrker dets legitimitet, IBMs krav basker seg i historisk gått uimotsagt, erkjente Feldman. Slike patentfadere, sms lån på minuttet ekspansive porteføljer, er “i en karakteristikk å presentere gir som ikke kan nektes.”

Selv noen av potensielt de mest moderne evner gigantene basker seg i lisensierte IBM-patenter over tid. Alphabet Inc.s Google, Amazon.com Inc. og LinkedIn er blant utallige selskaper som trenger å ponniere. IBM har i tillegg lenge fungert som en patentbank for yngre selskaper for å sveve opp i porteføljene. Facebook Inc. var tidligere ikke ennå offentlig i 2012 da de tilbød 750 patenter på verktøy og nettverk fra IBM. Etter hvert som Instacart Inc. forbereder seg for å lede publikum, kjøpte det nesten 300 IBM-patenter i januar, alt fra e-handel til perfekte handleposer.

Historisk sett inkluderte IBMs forhandlinger om patentlisenser, spøkelse om en søksmål hvis selskapene ikke betaler, i takt sms lån på minuttet patentadvokater, men generelt solgte de. Ikke lenger for lenge siden økte flere tvister. I fjor saksøkte IBM Airbnb knyttet til patenterte evner for reduksjon av datering til 1996, og husets tildeling enorme, som lovlig hadde gått gjennom en ekstremt høyt profilert offentlig aksje markedsspesifisering, avgjort for en ukjent mengde. I 2019 avgjorde en føderal ankedomstol at Booking Holdings Inc.s nettsteder, sammen sms lån på minuttet siden Kayak, OpenTable og Priceline, ikke brøt et IBM-patent knyttet til målrettet markedsføring.

IBMs første patentsak mot rettssak pleide å være i 2018 i opposisjon til Groupon Inc., etter at firmaet nektet å betale lisensavgiftene. Groupons godkjente autentiske, David Hadden, karakteriserte IBMs trekning som en industriomspennende shakedown som retter seg mot selskaper sms lån på minuttet høy inntekt i håp om en større utbetaling. Fire patenter på nettet hadde vært postulatet for søksmålet. Etter to år sms lån på minuttet søksmål tildelte en jury først IBM $ 83 millioner, større enn det dobbelte av det Google, LinkedIn eller Twitter betalte for en den samme lisensen. Groupon senere avgjort for $ 57 millioner.

IBM tar patentbrudd alvorlig. Firmaet bruker nesten 6 milliarder dollar i året på forskning og mote og er avhengig av sine patenter for å subsidiere investeringen, og har historisk hentet tilbake 13% til 30%. Imidlertid etterlater noen artikulerte IBM kontanter på bordet.

Per Joe Chernesky, en mangeårig immateriell eiendomsautentitet, hvis tur innebærer stints hos Intellectual Ventures og Intel Corp., vil IBMs patentportefølje være en pris på $ 1 milliarder til 2 milliarder dollar i året, hvis det hadde blitt hevdet aggressivt gjennom enda mer søksmål. Som et eksempel pekte Chernesky på Ericsson, et svensk nettverks- og telekommunikasjonsfirma, som genererte 1,2 milliarder dollar fra immaterielle rettigheter i 2020 og Nokia Oyj i Finland som hentet inn 1,7 milliarder dollar.

Selv når IBM har saksøkt en økende sekvens av selskaper, har IP-inntektene krympet. I fjor var inntektene fra lisensiering av immaterielle rettigheter nesten en tredjedel av 2000 toppen på $ 1,7 milliarder dollar, eller en moderne 2016 topp 1,6 milliarder dollar.

Feldman, reguleringsprofessor, tilskriver tilbakegangen til en kjede av høyesterettsdommer, som gjorde det lettere å ugyldiggjøre et patent, som følge av lavere oppgjørsmengder. “Å være fadder er ikke hva det er vanlig å være,” erkjente Feldman. «Det er nå ikke at patentaggregasjon som en endring er over. Du lovlig produserer mindre kontanter. ”

Skiftet kommer på en uhensiktsmessig tid for Armonk, Novel York, hovedsakelig basert fullstendig IBM. Kjerneforandringen sliter, og legger ned fallende bruttosalg i ni av de siste 13 kvartaler. Gjennom et investornavn i januar erkjente administrerende direktør Arvind Krishna at han pleide å være trygg på at firmaets fokuspunkt på hybrid sky og syntetisk intelligens kan oppmuntre til å stimulere til inntektsutvikling i 2021.

Andelen av IBMs suksess vil stamme fra å kaste sin eldre infrastrukturenhet, en alternativ konstruert av Krishna som er i gang nå. Denne enheten håndterer daglige operatører, som administrering av klientinfosentre og historisk informasjonsevne som forbedres for å sette inn, reparere og håndtere utstyr. Det er uklart hvor uovertruffen immateriell eiendom eller forskningskapasitet det utspunne firmaet vil velge. IBM erkjente i en presselevering at “det uavhengige firmaet forventes å beholde immateriell eiendom knyttet til endringen av administrasjon av infrastrukturtjenester.” Enheten står for omtrent en fjerdedel av IBMs brutto salg og team.

Hvis IBMs ledelse i patenter hadde vært til kysten, kan firmaet kanskje skylde utløsningen for nedgangen, erkjente Tamlin Bason , analytiker i Bloomberg Intelligence. IBM regner sms lån på minuttet sin dyktighet i patenter som et salgsfremmende verktøy som tjener til å rekruttere ingeniører og designere og kan møte et stort offentlig sms lån på minuttetlem av familien hvis det noen gang mister tipsperspektivet, erkjente Bason.

IBM har likevel hundrevis av tips. Sluk de mest enorme selskapene, Marvelous Blue belønner sine ansatte for å legge fram en tro som kanskje antagelig kan være patentert. Forslag knyttet til kjernefirmaene har forrang, men IBM søker patenter på andre ting også, erkjente Maulin Shah, en patentgodkjent autentisk som arbeidet sms lån på minuttet IBM-patenter hos et konvensjonelt reguleringsbyrå.

“De Jeg vil patentere noe annet, selv når det nå ikke er en endringslinje de er i, ”erkjente Shah.

Friske IBM-patenter inkluderer espressotilførselsdroner og en gassmåler som programmerer deg inn i tanker tidlig mens du føler deg stresset. “I en ukjent periode i lang tid, vil de være i en egenskap for å lisensiere IP,” erkjente Shah.

Selv IBM kan kanskje antagelig anerkjenne sine glansdager. fordi patentspredningen avtar. Firmaet utforsker alternative måter å kapitalisere på sin intellektuelle eiendom på, erkjente IBMs president Jim Whitehurst i et moderne intervju sms lån på minuttet Bloomberg på Bernard Law 1. viscount montgomery of Alamein Summit. “Patentlisensmodellen er ikke mote for hvordan du tjener penger på innovasjon,” erkjente han.

(Oppdateringer for å legge til sammenlignbarhet sms lån på minuttet Nokia i 2000 avsnitt. En utdatert versjon av denne historien korrigerte Ericssons patentinntjening.)

For flere artikler som dette, snakk over sms lån på minuttet oss ​​på bloomberg.com

Abonner nå for å bevare fremover sms lån på minuttet potensielt den mest avhengige av endringsinformasjonsforsyningen.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *