(Bloomberg) – Apple Inc.s arbeid sms lån på minuttet en bil har ført frem et par potensielle produksjonspartnere som er sanne for å lage en elektrisk selvutnyttende bil for de store ferdighetene.

Det hemmelige oppdraget har fått fart i friske måneder, ved siden av bare noen få rufsete Tesla Inc.-ledere, og har fått tilsyn sms lån på minuttet Apples høysyntetiske etterretningsregjering og øker avenyvurderinger. Initiativet, som er legendarisk som Project Titan indre Apple, tiltrekker seg en intens hobby som tilskrives potensialet for å opprettholde bilalternativet og tilby kjeder, viktig kjærlighet iPhone gjorde til smarttelefonmarkedet.

Lær mer: Apples bil er minst halvparten av et tiår borte

Hvis og når Apple forplikter seg til å bygge en bil, er det utvilsomt å søke på noen få partnere – ved siden av en fremste for å montere bilen og ganske mange andre å sette sammen sentrale ingredienser. De neste selskapene – hvis representanter nektet å narre – er potensielle kandidater:

Foxconn

Foxconn Abilities Community har allerede et avsluttende forhold til Apple. I riktig over et tiår har det vært det amerikanske firmaets største produksjonssms lån på minuttetarbeider, og samlet det store flertallet av miljøets iPhones og en effektiv del av Mac-er og iPads fra store komplekser som sysselsetter opptil 1, 000, 18 folk i hele Kina.

I I oktober presenterte Foxconn, hvis viktigste børsnoterte arm er Hon Hai Precision Industry Co., sitt første elektriske bilchassis og en verktøyplattform for å hjelpe bilprodusenter sms lån på minuttet å snadre gadgets på markedet tidligere. Videre planlegger den å frigjøre et solid-artikulert batteri av 2024. Det taiwanske firmaet, grunnlagt av milliardæren Terry Gou, innførte en tro på tidlig 2020 for å få en felles innsats sms lån på minuttet Fiat Chrysler for å oppstå og danne elektriske biler i Kina, selv om Foxconn ikke vil bli opphisset av noen forsamling i seg selv. I januar signerte Foxconn en produksjonskamp sms lån på minuttet den kinesiske EV-oppstart Byton Ltd. sms lån på minuttet målet om å starte masseproduksjon. av sin M-Byte-utstillingsdukke av prinsippkvartalet 2022. Videre introduserte det enda et forsøk sms lån på minuttet Kinas Zhejiang Geely Retaining Community Co. for å presentere produksjons- og konsulenttjenester.

Magna

Magna, basert helt i Ontario, Canada, er den tredje største billeverandøren innen miljøet ved salg, og har en kontraktproduksjon sms lån på minuttet mange års kjøretur for å lage hele bilutstyr for forskjellige bilmerker.

Magna produserer alle delene fra chassis og bil seter til sensorer og verktøy for ingredienser til førerassistanse. Bilprodusenter ved siden av BMW AG og Jaguar Land Rover benyttet ikke sin offentlige Magna Steyr-enhet og outsourcet produksjonen til fabrikken i Graz, Østerrike. Magna legger videre sine tekniske og produksjonstjenester til EV-startups. Det siste høsten ble det enige om å presentere Fisker Inc. en EV-plattform for Ocean SUV og la til selvutnyttende ingredienser i avtalen i januar. I desember satte Magna til side rundt $ 450 millioner i en felles innsats sms lån på minuttet Koreas LG Electronics Inc. for å danne EV-drivlinjer. Det øker dessuten sitt produksjonsavtrykk i Kina, et kritisk EV-marked, ved å bygge ArcFox Alpha-T for Beijing Car Community Co. – den viktigste bilen den er satt sammen utenfor Europa. Den har dessuten den mest skarpe tingen om et tidligere forhold til Apple: de to hadde vært i samtaler om å montere Apples bil da iPhone-produsenten først befant seg på denne veien omtrent fem år tidligere.

Hyundai eller Kia

Hyundai Motor Co. og dets tilknyttede selskap Kia Motors Corp. ikke-offentlig trakk mest oppmerksomhet så langt dette 300 og seksti-fem dager, delvis takket være Hyundai før alle brikker som bekrefter rapporter i Korea avsluttende måned om at det pleide å være i diskusjoner sms lån på minuttet Apple. Ikke desto mindre gikk bilprodusenten fort den gangen og ikke lenger for lenge i fortiden, gjentok at den ikke var i samtaler.

Hyundai og Kia begge ikke-offentlige blomster i USA, i Alabama og Georgia. Deres hengivne EV-plattform vil knirke ved å svinge over 500 kilometer (311 miles) og være sant når det gjelder å lade bilen batterier så mye som 80% i 18 minutter. Mens de to markedsføre elbiler avledet fra nåværende apparater, de kommer fra å selge biler som er i samsvar sms lån på minuttet den hengivne EV-plattformen fra mars, og hjelper til sms lån på minuttet å snuse ned utgiftene og effektivisere effektiviteten. De tror å introdusere en kombinert 23 uvanlig EV-gadgets og markedsføre 1 million gadgets globalt av 2025. Den effektive ulempen Hyundai og Kia non -public er det uvanlige anledningen til om de dyrker en bil for Apple, et notorisk hemmelighetsfull firma. Selv om de to bilprodusentene som ikke er offentlig anerkjente samtaler ikke skjer, kan det hende potensielle diskusjoner kan starte på nytt hvis Apple anser dem som de mest effektive potensielle partnerne.

Nissan

Selv om det betraktes som et langvarig skudd, Nissan Motor Co. bringer et par ingredienser til bordet som kanskje kan være verdifullt for Apple.

Nissan har allerede en hyppig EV-plattform utviklet sms lån på minuttet fransk sms lån på minuttetskyldig Renault SA, det vil bare være foreldet skool for sin Ariya kompakte SUV som debuterer senere denne 300 og seksti-fem dager. På forespørsel om det østlige firmaet kanskje var forberedt på å montere biler for Apple, erkjente administrerende direktør Makoto Uchida gjennom en inntjeningsdatakonvensjon at Nissan “har DNA til å utstede problemer som andre ikke vil konkludere sms lån på minuttet.” Bilprodusenten har blitt satt i et støpsel, rapporterer sitt største tap på to tiår i finanspolitikk 2019, og vil få viktige inntekter fra å hjelpe Apple sms lån på minuttet å stamme eller få bilen. Det kan dessuten kanskje ikke-offentlig hjelpe deg sms lån på minuttet å få tilgang til Apples ferdigheter. Etter å ha fulgt en strategi for kvantitet til enhver verdi som spiste inntjening, må Nissan lokke høyere betalende kunder i stor grad sms lån på minuttet ferdighetene i bilene sine.

Stellantis

Et aspekt ved å bestemme egnetheten til en sms lån på minuttetskyldig for Apple, kan kanskje være tilgjengeligheten av produksjonsferdigheter. Dette kan gi inntrykk av europeiske bilprodusenter som tilsvarer Stellantis NV, som har blitt rammet av målets salgskontakt og har ledig plass i noen blomster.

Stellantis er under stress for å søke etter synergier etter å ha dannet avsluttende måned via fusjon av PSA Community og Fiat Chrysler. Chief Chief Officer Carlos Tavares erkjente gjennom en pressekonvensjon i januar 23 at Stellantis er innledet til å samarbeide sms lån på minuttet Apple eller andre teknologibedrift om elbiler, “så lenge fordi det ikke oppnår noen ferdighetsavhengighet” som kanskje kan bringe bilprodusentens fremtid i fare. Formann John Elkann erkjente i 2016 at den automatiske alternative maskinen måtte samarbeid sms lån på minuttet “uvanlige alternative bidragsytere” som elsker Google og Apple i ønsket om å streve og konkurrere sms lån på minuttet dem.

For flere artikler som elsker dette, ta kontakt sms lån på minuttet oss ​​på bloomberg.com

Abonner nå for å slutte å sende den mest pålitelige datakilden til bransjen.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *