(Bloomberg) – Alphabet Inc.s Google halverer andelen det tar fra apputviklere på brutto salg gjennom sin Google Play-forhandler, etter en relatert sirkulasjon fra konkurrent Apple Inc. i fjor.

Mountain Gape, California, hovedsakelig basert på store nettsteder, erkjente at det reduserte kostnadene til 15% fra 30% for prinsippet 1 million dollar i inntekt på brutto salg av apper og kjøp i app per år. Etter prinsippet på 1 million dollar betaler utviklere det mottatte 30 avgiften.

Denne metoden skiller seg fra Apples evne. IPhone-produsenten begrenser avgiftsreduksjonen til mindre utviklere som gjorde like enestående som $ 1 million i det utdaterte kalenderåret.

“Å skalere en app avsluttes ikke så snart en sms lån på minuttetskyldig har nådd $ 1 million i inntekt – vi har hørt fra våre partnere som tjener $ 2M, $ 5M og til og sms lån på minuttet $ 10 M hvert år at deres produkter og tjenester blir opphevet på vei til selvbærende bane, ”erkjente Google i et blogginnlegg. “Akkurat her er det hvorfor vi tjener denne reduserte avgiften på prinsippet $ 1 millioner av totalinntekt per år til hver Play-utvikler, uansett dimensjon.”

Google og Apple er et duopol som dominerer. appens økonomiske system i den vestlige verden. Bedriftene vokser inn kommer under intens stress fra regulatorer og noen få utviklere som tier at høy app-forhandler avgifter og intrikate tips hever prisene på lånetakerne. Totalt $ 143 milliarder endret seg til så snart de ble brukt på mobilappbutikker i 2020, en 20 % hopp fra det utdaterte året, konstant sms lån på minuttet analyseselskapet App Annie.

I desember rapporterte Bloomberg News at som et minimum tre amerikanske stater undersøkte anklagene Google kostet utviklere og ble provoserende til å sende inn en antitrust søksmål allerede i år. EU og U. God nok. myndighetene etterforsker Apples App Store.

Les mer: Apple og Google Face Rising står opp over App Store 'Tax'

Google anerkjente i tillegg 99% av utviklerne betaler avgiften 15, da det enkleste 1% av utviklerne genererer større enn 1 million dollar i inntekt. I tillegg anerkjente bedriftens enkleste 3% av utviklerne for deres apper og produkter og tjenester.

Play Store genererte anslagsvis $ 11 0,6 milliarder i kostnader for Google i 2020, konstant sms lån på minuttet studieselskapet SensorTower. Bedriftene ville forsvinne ut på omtrent $ 587 millioner dollar, eller 5%, av den totale verdien hvis den opprinnelige politikken hadde blitt oppnådd i fjor. Apple genererte $ 21. 7 milliarder fra App Store-kostnader i fjor, estimerte SensorTower.

Fable Video games Inc., produsent av Fortnite on- line sport, har saksøkt Google, og hevdet at tech big har misbrukt sin regulering av Android mobile arbeidsmaskin ved å tvinge utviklere til å ansette Play Butikkens gebyrmaskin. Fable har i tillegg saksøkt Apple. Apple og Google sparket Fortnite ut av sine digitale butikker i fjor for å omgå sine tips. Fabel Videospill erkjente tirsdag at Googles opprinnelige politikk som ikke er opphevet faller kort.

“Selv om en reduksjon i Google-appavgiften per sjanse kan redusere et minutts segment av den økonomiske byrden utviklerne skulder på seg, gjør dette ikke lenger adressere inspirasjonen til avstanden, ”erkjente en talsmann for Fable Videospill i en observasjon. “Android må være helt opprinnelig fra konkurranse, sms lån på minuttet et virkelig scenevilkår blant plattformbedrifter, appskapere og operatørleverandører. Konkurranse i avgiftsbehandling og appdistribusjon er den ultimate veien til et levende appmarked. ”

Utviklere må alltid registrere seg i det opprinnelige Google-programmet, men etter dette kan dette per sjanse automatisk fornyes årlig. Google ble lansert 1. juli. Bedriftene erkjente at besparelsene kan motivere utviklere til å leie flere ingeniører og ekstra sette penger i deres appbyggingsselskaper. Endringene motiverer imidlertid absolutt Google til å avverge kartellkontroll fra tilsynsmyndigheter.

(Oppdateringer sms lån på minuttet estimat av Google Play-gebyrinntekt i åttende ledd.)

For flere artikler elsker dette, vennligst besøk oss på bloomberg.com

Abonner nå for å få tak i fremover sms lån på minuttet først og fremst den mest avhengige av bransjeinformasjonskilde.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *