Av Paresh Dave

(Reuters) – Googles Maps-app kommer fra å lede drivere langs ruter som anslås å generere bunnutslipp per besøkende, bakker og andre faktorer, firmaet kunngjorde tirsdag.

Google, en Alphabet Inc-enhet, nevnte at funksjonen ville begynne senere i år i USA og til slutt oppnå andre internasjonale steder som fase av sitt engasjement for å bekjempe klimahandel gjennom sine produkter og selskaper.

sms lån på minuttet mindre brukere bestemmer seg for det, er standardruten kontinuerlig den “miljøvennlige” hvis lignende alternative valg får angående den samme tiden, nevnte Google. Når valg er veldig raskere, vil Google ta avgjørelser og la brukerne sammenligne estimerte utslipp.

“Det vi ser er for sfærisk halvpart av rutene, vi er i en jobb for å finne en sjanse mer miljøvennlig sms lån på minuttet minimal eller ingen tidsstempel-avveining, “sa Russell Dicker, produktdirektør hos Google, til reportere mandag.

Google nevnte at de utleder relative estimater ved å gjøre et forsøk på å på tvers av forskjellige typer kjøretøy og gatetyper, og trekker på innsikt fra amerikanske myndigheters Nationwide Renewable Energy Lab (NREL). Avenue grade recordsdata kommer også fra Street Gape-kjøretøyene, fra antenne- og satellitt-tv for databilder.

NREL-mobilitetssjef Jeff Gonder nevnte laboratoriet, som utviklet et instrument som kontinuerlig kalles FastE for å estimere kjøretøy. styrkeutnyttelse, nådde en avtale denne måneden for å få tak i finansiering fra Google og hindre nøyaktigheten av estimatene.

Den potensielle lovgivningen om utslipp fra funksjonen er uklar. Et besøk av 20 mennesker ved California Tell University, Long Beach, det siste året, innså at deltakerne var mer tilbøyelige til å komme inn i historien om karbonutslipp i rutealternativ etter å ha gjort en app som viste estimater.

Googles kunngjøring inkluderte flere klimasentrerte endringer. Fra juni kan dette av og til komme fra advarselsførere om å pendle gjennom soner sms lån på minuttet lave utslipp der noen kjøretøy er begrenset i Tyskland, Frankrike, Nederland, Spania og Storbritannia.

I løpet av ankomstmånedene, Kartapp-brukere vil tilsynelatende være i en jobb for å verifisere bil, sykling, offentlig transport og andre pendler alternative valg på ett kart som et alternativ til å veksle mellom ulike seksjoner.

(Rapportering av Paresh Dave; Endring av Leslie Adler og Grant McCool)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *