Av Diane Bartz og Helen Coster

WASHINGTON (Reuters) – Lobbyister for Fb og Google la vekt på dagens amerikanske lovgivning som søker å støtte sliterende nyhetsutgivere ved å la dem bytte kollektivt mot teknologiselskapene over inntektsdeling og helt andre avtaler.

USA lovgivere lanserte forestillingen i kongressen på onsdag for å takle en opplevd ubalanse i vitalitet mellom nyhetsbyråer og tech-gigantene. Kritikere anklager byråene for bruk av brølemateriale for å lede besøkende og annonseinntekter til plattformene sine uten å rimelig kompensere forlagene.

Bryteren legger til stivhet på teknologibedriftene, som nesten definitivt vil takle antitrustrettssaker og trusselen om ytterligere regulering.

Google, som avviste observasjon på forslaget, lanserte et nettopphold https://weblog.google/supportingnews#overview torsdag og erklærte det er “en av alle sektorens høyeste økonomiske støttespillere for journalistikk” i kraft av lisensieringskostnadene for annonser og brølemateriale den presenterer for sms lån på minuttetia. Google uttalte at søkemotoren sender leserne til utgivernes nettsteder 24 milliarder ganger måned til måned.

I tillegg motsetter fakturaen seg to alternative bransjealternative grupper som Fb og Google tilhører – Pc & Communications Alternate Association og NetChoice.

“Målnyhetsdekning er et publikum aller best, men vi tror ikke planen om å finansiere publikum aller best er ved å organisere en kartell, “uttalte CCIA-president Matt Schruers.

Fellesskapets motstander en 2019 versjon av lovgivningen og ser på den foreslåtte felles forhandlingene som en teknikk for å begrense motstanderne.

Carl Szabo fra NetChoice uttalte at målet hans ble endret til å avskaffe fakturaen eller ikke lenger lenger så mye som å overbevise lovgivere om å endre den slik at den ville være begrenset til mindre publikasjoner, sms lån på minuttet unntak av butikker som fordi Washington Submit or Recent York Cases.

“Jeg tror ikke de vil gjøre denne lovgivningen, periode,” uttalte han. “Denne lovgivningen gjør det mulig for Washington Submit og New York-saker og helt andre fantastiske papirer å navngi bildene for de mindre utsalgsstedene.”

Noen observatører i bransjen sier at forslaget muligens uforholdsmessig vil tjene ikke-aksjeselskaper. og hedgefond som gleder seg over fanget opp mellomstore og høye aviskjeder. Aviser som Chicago Tribune og Miami Herald kontrolleres av slike som Alden Global Capital og Chatham Asset Administration.

Regningene strekker seg ikke lenger etter at Fb kjempet sms lån på minuttet Australia om hvor kraftig den vil reservert lønnsutgivere for brølematerialet Overalt i kampen svarte Fb ut australske nyhetssider og mest produktive restaurerte dem så snart myndighetene innrømmet innrømmelser.

Fb avviste observasjon på den moderne amerikanske lovgivningen.

Senator Amy Klobuchar, en demokrat som støttet fakturaen i Senatet, uttalte at Australia-tvisten illustrerte Fbs store størrelse og glede for å presentere forlagene ekstra innflytelse. “Vi gleder oss nå over å nyte et hyggelig spillfelt og la andre mennesker bytte,” uttalte hun torsdag i en kongresshøring.

Det ser ut til at teknologiplattformene gleder seg over få kummer i Kongressen, der demokrater ble sint av feilinformasjon på nettet og konservative argumenterer for at deres synspunkter ble kvelet.

Blant grupper som støtter lovgivningen, ser David Chavern, president og sjefstyre for Data sms lån på minuttetia Alliance, kollektive forhandlinger som en kritisk teknikk for å skaffe seg større forhandlingsvitaliteten til de utpregete og mellomstore utgivere.

“Det må være noen ekstra eller mye mindre tvistemekanismer” mellom plattformer og forlag så vellykket som kollektive forhandlinger, uttalte Chavern, inkludert at samfunnet hans er allsidig om hva det kanskje vil innebære.

(Rapportering av Diane Bartz og Helen Coster; tilleggsrapportering av Paresh Dave; redigering av Chris Sanders og Cynthia Osterman)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *