(Bloomberg) – Apples forhandler av Apple Inc. har lenge blitt spioneringen som en bommotor. Nå kjemper verdens mest kjente selskap i amerikansk domstol for ikke å gi offentlig ut hvor lønnsomt det er.

I en rettssak som er planlagt å starte mandag, hevder Epic Games Inc. at iPhone-produsentens 30% på app-salg er et brudd på antitrustregulering, juks utviklere og lånere. Epics lange odds-gambit for å opprette gratis bergingsinngang til App-forhandleren, som har høstet forbedring fra mor-og-pop-utviklere og giganter som elsker Microsoft Corp., kommer blant økende global regulatorisk kontroll av Apples dominans av verktøy på sine allestedsnærværende telefoner. Fredag ​​utstedte EU en advarsel over App Store og hevdet at den mener Apple misbrukte sin vitalitet.

Apple har bedt dommeren i California om å stenge domstolen når Epic ber en myndighet undersøke å diskutere sms lån på minuttet hensyn til “den påståtte” lønnsomheten “til App-forhandleren på en frittstående basis.” Apple nevnte i et innlegg sent på onsdag at det aldri til enhver tid er sannheten motstander av domstolen som er rasende av slike bevis introdusert av Epic, men er bekymret for at analytikere, kjøpmenn, journalister og andre på markedet godt kan godt feilles den generelle offentliggjøring av ikke-offentlige, ikke-reviderte monetære rekorddata. “

Inntil nå har det passende argumentet at App-forhandleren utgjør et monopol hvilt i avsnitt om numerisk gjetning. Apple sier at det ikke kommer til å kvantifisere butikkens inntektsmarginer som Epic, produsenten av Fortnite-spillet, har kjent som “usedvanlig overdreven.” En av Apples ledere vitnet mens han ble grillet i Kongressen denne måneden at firmaet ikke arkiverte salg av bestemte personers erstatningsmotiver, som en erstatning som avslørte selskapets enorme inntektstall per regnskapstips.

“Fordi av dette av Apples tradisjonelle filosofi om at produktene og tjenestene er en del av et økosystem, ser Apple på sporene av alle produktene og tjenestene som en komplett, ”administrerende direktør Tim Put samlet middag nevnt i en domstolsavtale. “Dersms lån på minuttet er Apples erstatning bare ikke strukturert på den måten som gjør det mulig for en bestemt person å trykke på en knapp og drive en App-forhandler” kommentar til inntekt og tap.

USA. Distriktsrådgiver Yvonne Gonzalez Rogers i Oakland forventes å høre nesten tre ukers vitnesbyrd fra ledere og økonomer uten jury. Epic forfølger lignende passende handlinger i opposisjon til Apple i U. Okay. og Australia.

Episk nevnte i en domstol som sendte fredag ​​at den trenger å diskutere i starten domstol hva som skjedde sms lån på minuttet utropet av Apple sms lån på minuttetstifter Steve Jobs i 2008 at “vi ikke har tenkt å tegne kontanter fra App-forhandleren.” Forsegling av domstolens dokking ville “skjule fra den generelle offentlige filinformasjonen og bevis som viser om Apple levde like mye som Mr. Jobs løfte, eller ikke som erstatning tjener kroniske og enestående inntektsmarginer fra App-forhandlerprovisjoner, '' nevnt Epic.

Lær mer: Apple Probed av U.Okay Som App Retailer Payments Scrutiny Mounts

Analytikere informerer om at forsøket kan godt være et uendelig tilbakeslag for Apple på grunn av at butikken har utviklet seg til å bli en driver i Cupertino, California, i utgangspunktet helt basert Sensors Tower anslår at App-forhandleren genererte $ 22 milliarder i provisjon endelig 300 og seksti-fem dager for Apple Mens Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi mener Apple vil trenge App-forhandleren dette 300 og seksti-fem dager sms lån på minuttet en utholdelig inntekt på 88. Apple nevnte sin totale inntekt for 2020 på større enn $ 57 milliarder utgjorde en 20. 9% margin, mens sammen sms lån på minuttet det “til tross for den store inntekten, er det område for konkurrentene i alle sine erstatningslinjer.” Bedriftsfinalen 300 og seksti-fem dager reduseres i halvparten av kostnadene den krever til mindre utviklere som selger verktøy og tjenester i App Store, og senker 30% rate til 15)% for utviklere som genererer så bemerkelsesverdige som $ 1 million i årlig inntekt fra appene sine og andre folk som kan vel vel kanskje være ny i butikken. Apple sier at mange apper ikke betaler noen kostnader til gjengjeld for bedriftens innsats for å være vert for og forsvare beskyttelsen av butikken.

Hvis Epic skulle treffe en avgjørelse som tvinger Apple til å rulle, hjelper det prisen på Fortnite-appen , diversifiserte utviklere ville sette opp et spørsmål til om sammenlignbare innrømmelser. Epic, i den mellomliggende tiden, kan heller ikke være lett Googles appmarked, Google Play.

“Hvis Epic vinner, kan konsekvensen godt være å starte opp ikke ekte Apple App Store Google er like pent, kutter igjen kostnadene og gjør det tøffere for Apple å blokkere eller gripe inn sms lån på minuttet apper som konkurrerer sms lån på minuttet sine produkter, mye som Spotify eller Google Stadia, ”nevnte Stanford College reguleringsprofessor Ticket Lemley.

Epic har beregnet App Retailers salgs- og inntektsmarginer for regnskapsår 2018 og 2019 per interiørrekordata hentet fra Apple-show – alt redigert fra offentlig søk i domstolsdokumentasjoner – mest produktive å bli utdannet av Apple om at anslaget er “feil”.

Apple nevnte at det ikke fordeler gebyrer til App-forhandleren, og at interiørpapiret som diskuterer App-forhandler inntekt inkluderer ofte ikke gebyrer. Hvilket innebærer, per selskap, at margin eller fortjeneste ikke gir den totale rekorden.

sms lån på minuttet antitrusttiltalte er det enestående hva de sier de ikke vet,” nevnte Joshua Davis , professor ved College of San Franciscos reguleringsskole. “Det er et spill som blir gjort av utrolig korrekte selskaper uten å være oppmerksom på at de ikke er i stand til å utføre tradisjonelle ansvarsoppgaver, og dette kan kanskje være en anledning til det.” I spørringen til dommeren om å forhindre Epic i å forholde seg til App-forhandler. monetære rekorddata i starten av domstolen, nevnte Apple at sikkerheten godt kunne i tillegg “urimelig forvirre verdipapirmarkedene og deltakerne i disse markedene, sammen sms lån på minuttet de enorme mange pensjonskasser, aksjefond og diversifiserte unormale selgere som ' Vi har Apple-aksjer. '' Epic svarte at Apple i tillegg godt kunne ha rett til å ikke få lov til å “manipulere den samlede offentlige filen ved å nekte offentlig potensialet til å beregne App Retailers fortjeneste – slik Apples konsulenter har utført i uforseglede arkiver – mens samtidig skjuler Epics bevis knyttet til disse påstandene per Apple-papirarbeid. ”

Hvis Epic lager antitrustdeklarasjonen Ved å presentere bevis på Apples markedsvitalitet, kan de unnvikende rekorddataene kanskje være “ekstraordinært kritiske” for å gi at iPhone-produsenten ikke kunne tegne fortjenesten i et aggressivt marked, per Davis.

Lemley sier at rettssaken ikke nødvendigvis vil aktivere thrillernumrene. Det som betyr noe er om dommeren mener apper for iOS-celleutstyr er et eget marked, og hvis det er tilfelle, om ikke Apple har en behagelig grunn til betalingsretningen som er mest produktiv via sin App-forhandler, nevnte professoren.

“Bare å belaste for mye spor er ikke i seg selv ulovlig; Episke må gi oppførsel designet for å utføre eller forsvare monopolet, ”nevnte Lemley. “Og det kommer utvilsomt til å presentere 30% spor, som er pent anerkjent.”

Lær mer: Apple beskyldt for ' Vitality Bewitch 'i Senat App-forhandler Lytter til

Apples hemmelighold rundt App Retailers monetære rekorddata har også krympet amerikanske lovgivere som presser bedriftene til å være mer tydelige.

Kl. i april 22 Capitol Hill-høring som inspiserte Apples erstatningspraksis, spurte senator Amy Klobuchar Chief Compliance Officer Kyle Andeer om App Retailers inntekt – til ingen nytte.

“OK, men slik at du bare ikke har noen tall, som jeg sikkert er,” nevnte Minnesota-demokraten. “Vi vil prøve å be deg skriftlig.”

For flere artikler som elsker dette, kan du snakke sms lån på minuttet oss ​​på bloomberg.com

Abonner nå for å rive fremover sms lån på minuttet i hovedsak den mest avhengige av erstatningsnyhetsforsyningen.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *