(Bloomberg) – Apple Inc. og Amazon.com Inc. fjerner Parler fra sine tjenester, fasen av et økende tilbakeslag etter at det sosiale sms lån på minuttetienettverket pleide å være blant de eldre for å sette sammen onsdagens opprør på Capitol.

Apple droppet Parler fra App Store, mens Amazons skyenhet var fast bestemt på å slutte å være vert for det sosiale sms lån på minuttetiefirmaet fra søndag kveld. De sluttet seg til Alphabet Inc.s Google, som utryddet appen fra Google Play-forhandleren på fredag, og hevdet at den skapte en “pågående og presserende trussel mot offentlig sikkerhet.”

Parler, som effektivt er- mest likt av ekstremistgrupper som ser etter et annet enn ekstra vanlige sosiale sms lån på minuttetiasider, har nådd skudd siden stormen av Capitol av en ekte Trump-pøbel. Overføringen fra teknologibedriftene vil gjøre at Parler slutter i helgen uten lett tilgjengelighet for alle verdens smarttelefonbrukere, og krypterer for å søke etter et nytt firma for å være vert for sine tjenester.

Apples oppløsning fikk her en dag etter at Cupertino, California-basert, fullstendig teknologi, truet sms lån på minuttet å ønske seg appen, og fortalte Parler-byggere fredag ​​at de ville 24 få timer til å presentere Apple en ide for moderering og filtrering av leverandøren .

Et brev levert av Apple til Parler betyr at det sosiale sms lån på minuttetiefirmaet tilbød seg å lage endringer i snarl for å forbli i App Store. Parler fortalte Apple at det “har tatt dette direkte veldig kritisk i flere uker,” at det per sjanse per sjanse per sjanse kan implementere en moderasjonside “foreløpig”, og at det per sjanse per sjanse per sjanse kan implementere en ikke-permanent i tråd sms lån på minuttet brevet.

Apple avviste innsatsen som en resolusjon i sin nøytrale retning for å eliminere appen. “Nå har vi blitt vedholdende sms lån på minuttet å lete etter kommandotrusler om vold og kall til å anspore lovløse handlinger,” skrev Apple til Parler lørdag og la til at tiltakene hadde vært “utilstrekkelig til å klare sms lån på minuttet spredningen av usunne og anstødelige direkte for appen din. ”

Oppmuntring til vold

I tillegg skrev lørdag Amazon Web Products og tjenester til Parler om sin beslutning om å suspendere AWS-historien, i tråd sms lån på minuttet et brev innhentet av Bloomberg . Den største leverandøren av cloud computing erkjente at de hadde fortalt det sosiale sms lån på minuttetiefirmaet om 98 tilfeller av innlegg som oppfordret til vold i de mest oppdaterte ukene, og at Parlers planer om å praktisere direkte hadde vært utilstrekkelig.

“Vi kan ikke tilby tjenester til en kjøper som ikke er i stand til effektivt å navngi og ønske seg direkte som oppmuntrer til eller oppfordrer til vold i opposisjon til andre,” i tråd sms lån på minuttet brevet, signert av AWS's Have tillits- og sikkerhetsgruppe og adressert til Parler Chief Coverage Officer Amy Peikoff.

BuzzFeed News rapporterte Amazons planer tidligere. En talskvinne fra Amazon nektet å kommentere.

Apples eliminering og tilleggsutvikling Parler vil bevare App Store på iPhone, iPad og andre enheter til den er i en situasjon til å merke seg sin “evne til effektivt å praktisere og filtrere. det usunne og uhyggelige direkte for leverandøren din, “la Apple til.

Apples oppløsning om å tumle appen fra forhandleren vil ikke ønske bort versjoner av Parler som allerede er installert på Apple-enheter. All annen gang vil Amazons oppløsningsmodell ikke være praktisk før Parler finner en erstatning på internett. Parlers administrerende direktør John Matze erkjente at tjenestene per sjanse kan bli plaget sms lån på minuttet opptil en uke.

Apples overføring er uten tvil ekstra innflytelsesrik enn Googles, ettersom Android gjør det mulig å installere apper etter konstruksjon i stedet for Google. Play Store, mens iPhone og iPad er verdige ekstra restriktive.

'Coordinated Assault'

På App Store-nettsiden beskrev Parler seg selv som en “ikke- partisk, ytringsfrihet sosiale sms lån på minuttetier sentrert om å opprettholde brukernes rettigheter. ” Leverandøren har vunnet anerkjennelse sms lån på minuttet ekstremister ettersom Facebook Inc. og Twitter Inc. slå ned på brukere som fremmer vold. Matze erkjente i et Parler-innlegg at nesten alle brukerne er “ikke-voldelige de som må dele sine meninger.”

“Vi vil ha valget om å streve vårt enkleste å overføre til en ny leverandør. Faktisk nå, ettersom vi har mange som konkurrerer om vår handel, gjorde ikke desto mindre Amazon, Google og Apple dette målrettet som en koordinert innsats som levde, ville alternativene våre være begrenset, ”erkjente han. “Dette pleide å være et koordinert angrep fra teknologigigantene for å utføre konkurrenter innen markedsområdet.”

Tidligere enn eliminasjonen på lørdag hoppet Parler til det høyeste av Apples App Store-diagrammer, og endret seg til den mest nedlastede gratisappen på forhandleren. Parler rangerte i tillegg 18 blant gratisappene på Apples App Store de siste 90 dagene, i tråd sms lån på minuttet Apptopia-informasjonen.

Parler pleide å være “eldre til å forestille seg, koordinere og legge til rette for ulovlige aktiviteter i Washington, DC den 6. januar 2021 som førte til (blant annet problemer) tap av livsstil, en form for ulykker, og ødeleggelse av eiendom, ”erkjente Apple i fredagens brev til Parlers byggherrer da det truet sms lån på minuttet å ønske seg bort appen.

Hvis du vil legge til flere artikler, kan du søke i forslaget fra hos oss på bloomberg.com

Abonner nå for å bevare deg sms lån på minuttet den mest pålitelige nyhetskilden for handel.

© 2021 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *